Ympärivuotiset syvänmeren kalastusretket Phuketissa

Syvänmeren kalastus Phuketissa - Mitä se on?

Kalastusretkemme Chalongin lahdelta lähdettäessä voi huonolla onnella olla vain rentouttava päivä merellä, missä voi nähdä upeiden meren ja sen saarien lisäksi eri valas- tai delfiinilajeja. Joskus tielle osuu matkalla olevia merikilpikonnia tai jopa valtavia rauskujakin on nähty loikkaamassa kokonaan ilmaan kaikenlaisten saaliskalojen lisäksi...

Itse kalastus on kuin kotoista vetouistelu kalastusta, vain vene, välineet ja toivottu saalis on "järeämpää".

Mitä kalaa voin Thaimaan vesiltä saada?

Eri vuodenaikoina voi periatteessa odottaa eri saaliskaloja, mutta säiden ja merivirtojen epätavallisista vaihteluista aiheutuvia oikkuja lukuunottamatta kaikkea saalista voi saada yhtälailla ympäri vuoden kunhan vain lähtee merelle kalaan.

Tonnikaloista yleisimpiä saaliskalojamme ovat Black Fin Tuna, Skip Jack Tuna, Kawa-Kawa ja Yellow Fin Tuna. Barracudia löytyy saarten rantojen tuntumasta. Erilaiset makrillit kuten Wahoo, King Mackerel ja Dorado ovat myös yleistä, haluttua ja maistuvaa saalista.

Sitten oma osastonsa ovat tavarajunamaisesta tärpistä tunnetut Giant Trevallyt, jotka saavat pyydystäjänsä adrenaliinin liikkeelle ja hien nousemaan pintaan viedessään siimaa pohjaa kohti vavan taipuessa nöyrästi voiman edessä.

Kokeneempienkin urheilukalastajien päiväunia edustavat täältä löytyvät Purjekalat eli Sailfish, joka kantaa maailman nopeimman kalan titteliä ja jonka huippunopeus yltää 150km/h vedessä ja joka voi kasvaa yli 100 kiloiseksi; tosin puolta pienemmässäkin on jo touhua ja vastusta yllin kyllin isoimmallekin kalastajalle.

Sitten sokerina pohjalla ovat tietenkin vielä Marliinit, eli täällä vesillä esiintyvä Black Marlin, jollaista voi jo sanoa lottovoitoksi saataessa mutta muistathan että ellet veikkaa, et voi voittaa... Joka vuosi niitäkin on saatu ja suurimpia kiinni olleita on arvioitu jopa 300kg painoisiksi n.4 metrisen olemuksensa perusteella, joka on unohtumattoman komea näky kalan loikatessa koko komeudessaan ilmaan tärpin jälkeen...

Kalastusretken ohjelma

Merelle lähdetään Chalongin satamasta kun päivän kalastusryhmä on koossa n.klo 8 ja sitten ohjelma onkin rentoutumista venematkalla Andamaanien merellä ja ohessa kalastusta luonnollisesti tauotta koko päivän siihen asti kun illansuussa palataan satamaan toivon mukaan runsaan saaliin kera ja ainakin yhtä kokemusta rikkaampana.

Satamaan palataan tavallisesti klo.17 aikoihin ennen auringonlaskua.

Kalastusretken hintaan sisältyy 18 metrinen aluksemme polttoaineineen ja miehistöineen, kalastusvälineet, kalastusopastus, alkoholittomat juomat (vesi, Cokis, kahvi/tee), sekä kevyt retkilounas (esim.paistettu kanariisi) nautittuna kalastuksen lomassa puolenpäivän aikoihin.

Mitä tarvitsen mukaan kalaretkelle?

Auringon suojaksi aurinkovoidetta (UV suojakerroin min.30-50) ja jonkinlainen päähine suojaksi auringolta. Helposti riisuttavat jalkineet ilman sukkia. Halutessanne jotain omia naposteltavia ja/tai juomia suhteutettuina päivävenematkalle. Ja tietenkin kamera.

Hyvän ja avoimen mielen, muistaen että retki on yhtä hauska kuin siihen osallistujat siitä tekevät. Onnistunut kalamatka alkaa siitä kuin muuallakin maailmassa eli ettei odota liikoja...

Kalastusmatkoja voi tehdä oman valinnan mukaisesti:

- Vuokraamalla koko veneen päiväksi tai useammaksi omalle 1-15 hengen ryhmälle, kysy retken hinta haluamaksesi ajankohdaksi soittamalla suoraan alla olevaan numerooni.

- Ilmoittautumalla halukkaaksi osallistumaan "shareboat" matkalle joille yleensä osallistuu 4-6 kalastajaa ja niin monta halukasta kansimatkalaista  seuraamaan kalastusta kuin mukaan haluaa/mahtuu.

Voitte tiedustella ja sopia kalastusretkestä parhaiten puhelimitse ja koska olen usein merellä päivisin, tavoitatte minut numerostani parhaiten klo.18-21 täkäläistä aikaa eli klo.13-16 välillä suomenaikaa.

 

Kuulemisiin ja tervetuloa kalaan,

Harri Haatainen
GSM numero: +66 8 96488260