saunasta, saunomisesta sekä muista palveluista

Tultuani ensimmäisiä kertojani Phuketiin mielenkiintoni herättivät paikallisten saunojen kyltit, mutta ennakkoluulot olivat kovat koska olin kuullut kaiken maailman juttuja thaimaalaisista sauna- ja hieromalaitoksista. Päätin kuitenkin rohkaista mieleni ja kokeilla.Yllätys oli melkoinen kun huomasin että täällä Phuketissa ainakin saunat olivat vain saunoja, joskin perinteinen kiuas puuttui. Tutkittuani aihetta minulle selvisi että sauna lämmitetää ulkopuolisella höyrynkehittimellä ja "löylyveteen" lisätään paikalllisia yrttejä, joista saunaan sisään johdettu höyry saa omanlaisensa aromin. Yrttien vaikutusten uskotaan auttavan rentoutumaan, rauhoittavan esimerkiksi palanutta ihoa (erittäin yleistä täällä), helpottavan nivelvaivoja, jne.

Saunominen tapahtuu "sarong"vaate kietaistuna ympärille, alasti saunassa ei tarvitse eika saakkaan olla sillä thaimaalaiset ovat paljon ujompia kuin me suomalaiset.

Saunan yhteydessä on myos vilpoloita eli saloja (sala =katos) joissa voi saunomisen lomassa vilvoitella, seurustella ja nauttia virvokkeita.

Saunalta saa kaiken normaaliin saunomiseen tarvittavat välineet: pyyhkeen, sarongi-saunomisvaatteen sekä saippuan ja shampoon.

Halutessasi on saunan yhteydessä tarjolla erilaisia hieronta vaihtoehtoja, sekä myös valikoima muita käsi- , jalka-, kasvo- ja vartalohoitoja.

Jos lomailuohjelma alkaa tuntua raskaalta voit viettää vaikka koko päivän saunallamme. Aika kuluu helposti hieronnassa ja haluamissasi hoidoissa. Nälkää tai janoakaan ei tarvitse kärsiä, saunalle on saatavilla kaikki ravintolapalvelut.